Stranka Zeleni Srbije ušla je koaliciju Socijaldemokratske stranke i Nove Snage za predstojeće lokalne izbore u Kragujevcu!

Gradski odbor Zelenih Srbije podržao je svog tradicionalnog partnera SDS i u našem gradu, i počinje zajedničke aktivnosti izbornog štaba u Kragujevcu.

– Nova Snaga je od početka saveza sa SDS, formiranog mnogo pre izbora, prepoznala da je potrebno grupisanje političkih stranaka i organizacija koje slično razmišljaju, i nadamo se da će Zeleni Srbije doneti neophodnu snagu i stručnost da naša izborna lista zabeleži jedan od najboljih rezultata na predstojećim izborima, istakao je šef izbornog štaba Nove Snage, Đorđe Antonijević.

Ispred kragujevačkog gradskog odbora Zelenih Srbije prisutnim novinarima se obratio Dragan Nešić.

– Zeleni Srbije su prepoznali SDS kao jednog dobrog i veoma stabilnog partnera na lokalu što je potvrđeno i sporazumom na nacionalnom nivou. Naravno, ovo nije ništa novo jer već postoji duga tradicija saradnje između ove dve stanke. Stranka Zelenih Srbije će se u ovoj koaliciji zalagati za novu ekonomiju – ekonomiju životne sredine, za senzibilaciju društva u kragujevcu, a pokušaćemo da uključimo i veliki broj mladih i da kod njih podignemo svest o zaštiti životne sredine, zaključio je Nešić.

Vladimir Maksimović, predsednik gradskog odbora SDS u Kragujevcu, dodao je da će se ove stranke i na republičkom nivou zajedno zalagati za podizanje zelene ekonomije, očuvanju životne sredine i formiranju fonda za zaštitu životne sredine koji je ugašen političkom odlukom, bez ijednog racionalnog argumenta.

Zajednički izborni štab nastavlja sa radom punim kapacitetom, a Nova Snaga će razgovarati sa građanima u subotu, 30.januara, od 10 časova kod Dragstora u Stanovu.

Više o stranci Zeleni Srbije možete pročitati ovde.