Ispred kragujevačke Palate pravde 11 stranaka, pokreta i grupa građana okupilo se danas da predaju prijavu Osnovnom javnom tužilaštvu u Kragujevcu zbog pritisaka vlasti na zaposlene u javnom sektoru, pred najavljeni miting SNS u Beogradu.

„Lokalna SNS vlast u Kragujevcu definitivno nije sposobna da realizuje nijedan jedini projekat, pa se zbog toga oslanjaju na lidera stranke da učvrste svoje pozicije“, rekao je Nešić.

On je zaključio i da je ujedinjenje gradske opozicije „iznad političkih razlika i ideologija“ i pozvao sve građane koji trpe pritisak da im se jave, da bi, kako je rekao „ugroženi građani pomogli da se i svi drugi oslobode“.

Predstavnici 11 opozicionih stranaka, pokreta i grupa građana u Kragujevcu, danas su Osnovnom javnom tužilaštvu predali zahtev da preduzmu sve zakonske radnje, kako bi zaštitili građane u javnim gradskim preuzećima i institucijama koje poslodavci ucenjuju da idu na miting SNS-a 26. maja. Opozicioni političari kažu da je kvota za Kragujevac 9.000 ljudi i da se na radnike „vrši strahovit pritisak pod pretnjom otkazom“.