telekom-srbijaNajnovije izjave oko podele novca, ili preciznije rečeno plena, košarkaških klubova (ništa manje i fudbalskih) iz Beograda, o tome koliko ko koliko dobija od državne telekomunikacione kompanije „Telekom Srbija a.d.“ postavlja se pitanje da li se pomoć državnih kompanija zaslužuje političkim vezama ili sportskim rezultatima. Telekom Srbija jedna je u nizu državnih firmi, banaka i ostalih, koja služi za ispumpavanje novca građana na razne sportske klubove, koji uporno i bezobrazno reketiraju državu, bez obzira na ostvarene ili neostvarene rezultate.

Pored Telekoma, Komercijalna banka, Aerodrom „Nikola Tesla“, Naftna industrija Srbije, samo su neki od donatora i sponzora, raznim klubovima, u čijim Upravnim odborima sede i neki od glavnih političara na našoj sceni. Ne treba zaboraviti ni velike privatne kompanije koje isključivo ulažu u beogradske klubove. Gnev građana drugih gradova je opravdan zbog tog poigravanja sa novcem svih poreskih obveznika, a sada je i Kragujevac u tom „košu“ ili „sosu“, bez izgleda da će u nekoj bliskoj budućnosti postati igračka, nekom novom moćniku, zarad sticanja jeftinih političkih poena na kratke staze.

Već je svima jasno da je privatizacija sportskih klubova jedino rešenje, ali je izgleda najlepše na državnim jaslama, jer željama nikada kraja, ali je budžetu izgleda kraj blizu.

Međutim, ne treba zaboraviti da mali i amaterski sportovi ne iziskuju mnogo sredstava i ulaganja, a veliki broj dece i mladih trenira mnoge od njih. Oni ostaju na marginama, gase se, dok „moćni“, ali više ne i veliki, klubovi troše milione evra na svoje neuspešne projekte, prave podele u narodu i eventualno neke navijače odvraćaju od realnosti da stanje u sportu može biti bolji nego u državi.