Dan državnosti Republike Srbije uvek Kragujevac smesti na vrh vesti dana, a ove 2016. godine zbog dolaska premijera, Aleksandra Vučića, sve oči bile su uprte u naš grad. Komunalne službe, počele su da rade svoj posao, pre svega zbog vladajuće stranke i njenog predsednika, pa im je čišćenje plakata opozicionih stranka u gradu preko noći postala glavna aktivnosti, da se premijer ne oseti ugroženo.

Šta ostaje posle još jednog Dana državnosti kada premijer ode, stranački aktivisti se uredno popišu na spisak prisutnih, zastave prestanu da se vijore, a direktori javnih preduzeća se vrate nazad u fotelje bez stresa i odgovornosti?

Ostaje Kragujevac iz kojeg novac odlazi za Beograd, iz kojeg mladi odlaze za Beograd, iz kojeg mladi odlaze na aerodrom u istom gradu da bi se domogli neke druge države, ostaju dugovi različitih lažnih decentralizatora, koji su na isti ovaj način sebi čistili put pri dolasku glavni grad Šumadije, a iza sebe ostavljali pustoš. Predsednik nam dolazi stalno, tu je, pri ruci, kako narod kaže, ali premijer nešto ređe, i valjda zbog toga je panika veća, baš kao i nezaposlenost u Kragujevcu, u odnosu na prošlu godinu.

Političari odlaze iz grada, naši problemi ostaju, Beograd se bogati, a mi smo sve siromašniji. Moraćemo sami da uzmemo sudbinu u svoje ruke, i da glasamo za one koji su stalno tu, koji mogu naše probleme da reše bez odlaska u glavni grad, koje možemo da dodirnemo, a ne da nas gledaju iza zatamljenog stakla ili preko gomile botova.

Izborni štab Nove Snage