Nedugo nakon otvaranja kancelarije za razgovor našeg narodnog poslanika Nikole Nešića sa građanima, naše sugrađanke iz ulice Đenerala Terzibašića su nam se požalile kako su im se računi za vodu krajem 2022. godine uvećali sa 800 dinara na 39.000 dinara.

Račun za vodu na neverovatnih 39.000 dinara je izazvao sumnju i u samom Vodovodu te je našim sugrađankama već sutradan uručeno obaveštenje u kojem piše „da je uočena uvećana potrošnja na centralnom vodomeru“ i da je obaveza potrošača, odnosno njih, da “što hitnije utvrde razlog povećane potrošnje i isti otklone”. Naše sugrađanke su se od tada ( 21. septembra 2022. godine) do danas obratile: gradonačelniku, direktoru Vovodova, predsedniku Skupštine, članici gradskog veća za komunalne delatnosti, kancelariji 405, načelnici šumadijskog regiona, lokalnom ombudsmanu, a njihovi računi su do danas porasli na 148.000 dinara.

Ono što smatramo da je jako važno da naglasimo to je da se u isto vreme kada su im računi uvećani, asfaltirala ulica, kao i da se gradila nova zgrada pored spornog zajedničkog vodomera. Tim radovima je upravljao Dušan Nikolić, šef gradilišta preduzeća za puteve, ali kada su mu se naše sugrađanke obratile da se ovaj problem reši i on se proglasio nenadležnim.

Problem i dalje postoji, računi divljaju, a građani su nemoćni. Da li građani treba da o sopstvenom trošku reše problem koji je Vodovod ustanovio da postoji i još da plate sve račune? Kako je moguće da donosioci odluka nisu seli zajedno da reše problem, kada je evidentno da je došlo do neke greške za koju nisu krive naše sugrađanke? Naglašavamo da ovaj problem nije postojao dok se nije pojavio investitor i dok nije asfaltirana ulica.

Napominjemo da su ovo uzorne građanke koje već decenijama uredno i na vreme plaćaju svoje račune i da je očigledno da je ovde došlo do propusta bez njihove krivice i stoga zahtevamo da nadležne institucije utvrde zbog čega je došlo do propusta i da oslobode ove građanke obaveze plaćanja enormnih iznosa koje nisu napravile.

Takođe, postavili smo odborničko pitanje u skupštini Grada Kragujevca, u ime građanki koje su nam prijavile problem u nadi da će isti i biti rešen, ali ćemo istovremeno pokušati da pružimo i pravnu pomoć našim sugrađankama.

Ukoliko i vi imate neki problem, zakažite razgovor sa narodnim poslanikom ili odbornikom na mail: kragujevac@zajedno-moramo.rs ili na broj telefona: 0644660662 i pokušaćemo da ZAJEDNO rešavamo probleme naših sugrađana i da pokažemo koja je zapravo uloga narodnih poslanika, a to je da budu u službi svojih sugrađana.