Nova Snaga učestvuje u političko-društvenom životu pre svega u Kragujevcu, ali zbog pojedinih dešavanja u celoj Srbiji mora da se oglasi, jer sve loše ili dobre pojave dolaze sa centralnog nivoa.

Tako je sinoć ministar Bratislav Gašić grubo prekršio sve norme pristojnog ponašanja i grubo uvredio dopisnicu B92 iz Kragujevca, Zlatiju Labović. Šta je izjavio nije vredno citiranja, a verujemo da ste već imali prilike da čujete tu prostačku izjavu nosioca veoma važne funkcije u Vladi Republike Srbije, koji brine o bezbednosti države. Ministru ovo nije prvi put da u razgovoru sa novinarima daje kontroverzne izjave, tako je pre nekoliko meseci upitao novinarku TV Vranje „zašto nije član SNS“.

Nova Snaga u potpunosti staje u zaštitu novinarke Zlatije Labović, i poziva da se podrži protest ispred Vlade Srbije protiv ministra Gašića, kao i bojkot svih njegovih aktivnosti dok ne bude smenjen sa te funkcije.

Snaga društvenih mreža ponovo se pokazala na delu, zbog velikog broja deljenja ovog sadržaja. Takođe, novinari treba da sačuvaju čast svoje profesije i ne podležu pritiscima političara i drugih moćnika, jer im oni neće uzvratiti poštovanjem, kao što je bio slučaj pre nekoliko dana kada slika sa konvencije naše organizacije nije otišla na lokalne televizije.

Pozivamo sve organizacije i medije da stanu na stranu zaštite dostojanstva novinara, a pre svega žena.