gradski-trg
Navikli smo da predizborna obećanja nestaju neposredno posle izbora, a mnoga od njih više se i ne pomenu, u „moru igrarija“. Jedno od njih bilo je dobro, imalo čak i realne osnove za sprovođenje, a zbog nekoliko „gradskih priča“ nestalo je kao ideja, koja bi mogla da se sprovede u delo za dobrobit građana Kragujevca.

U pitanju je centralni gradski trg sa podzemnom garažom, čime bi bili povezani pešačka zona, i dva skvera – kod Suda i Pošte. Projektovano je da garaža ima dva centralna ulaza – kod “Labudovog” kioska brze hrane i između zgrada “Bezistan” i “Zlatna ruža” – do trga. Takođe, i sedam izlaza, spomenik knjazu Milošu (na konju), okrenut ka spomeniku Radomiru Putniku, koji se nalazi ispred zgrade suda.

Umesto da Kragujevac dobije ovakav trg i garažu, koja bi rešila veliki problem parkiranja u centru grada, ostali smo prepušteni političkim igrama posle izbora, osporavanjem ideja i sujete.

Podsećamo novu gradsku vlast na ovaj projekat, kojem su, kako se tada govorilo, obezbeđena i određena sredstva Evropske banke za rekonstrukciju i razvoj. Nije važno čija je ideja, i ko će je sprovesti, ukoliko je dobra za sve građane.