Celodnevni rad, u subotu 6. aprila, aktivista udruženja Posle kiše, meštana Iline vode i članova Alternative rezultirao je dodatnim sređivanjem ovog prelepog kragujevačkog parka. Aktivnosti su započete tokom ove nedelje, nastavljene današnjom akcijom u cilju da se nađe stabilno rešenje za svakodnevno funkcionisanje u budućnosti. Slađan Rakić i ekipa ljudi koji su od Eko parka napravili pravu oazu najboje poznaju potrebe i put kojim treba ići u njegovom oporavku.

Tokom protekle tri godine nije bilo dovoljno finansijskih sredstava i ljudskih kapaciteta da park održe u dobrom stanju. Nedavno su i radnici, koji su tu radili za minimalnu naknadu, napustili park i životinje su prepuštene manjim zoo vrtovima na teritoriji Kragujevca, sa ciljem da se vrate u Ilinu vodu kada se steknu uslovi.

Alternativa, nastala ujedinjenjem Kragujevačke inicijative i Nove snage, najavljuje akcije sređivanja i drugih lokacija u Kragujevcu, a “Eko park” vidi kao ozbiljan resurs grada za koji će se boriti i Slađan Rakić, predsednik organizacije i jedan od simbola ovog parka i Nikola Nešić, odbornik u Skupštini grada.

Ništa ne možemo postići bez dobre volje građana i zato pozivamo sve da se uključe u dalje aktivnosti sređivanja parka, ali i sličnih mesta u Kragujevcu planiranih za naredni period, o čemu ćemo detaljnije obavestiti javnost u toku sledeće nedelje.

Pogledajte prilog Radio televizije Kragujevac:

Zahvaljujemo se i televizijama Prva i O2 na reportaži.
Vest na portalu Ritam grada.

Nikola Nešić, odbornik Skupštine grada i Slađan Rakić, predsednik Alternative

Pratite nas i na društvenim mrežama: Facebook Instagram Twitter