Alterantiva – Kragujevačka Inicjiativa i Nova Snaga – Slađan Rakić i njegov tim odgovorni su za buđenje političke scene u gradu, pokretanje svih aktera, komentatora, kritičara… Podržavamo i to što je veliki broj stranaka počeo sa čišćenjem, košenjem, a neki su osnovali i cele organizacije kopirajući naš sistem, ali najvažnije je da su mnogi počeli sa konkretnim radom u interesu građana Kragujevca.

Navikli smo tokom dugogodišnje političke borbe da nijedan potez ne može svima udovoljiti. Kada niko ništa ne radi problem je što se ne radi, kada se radi u saradnji sa nekim za ove druge problem je što baš sa njim, kada se radi i objavljuje sve javno i transparentno to je politički marketing…

Alternativa radi sve javno i transparentno, sarađuje sa svima koji hoće konkretno da pomognu, politički poeni (šta god to u danas značilo) su logična posledica bavljenja politikom, a kritičari će uvek postojati, tu smo da saslušamo sve argumente. Neka svako radi svoj posao, bez obzira što neki bivši političari ili sadašnji, a ne više tako moćni, pokušavaju da svoje frustracije izleče na grupi građana – nema problema, ako će vam tako biti lakše. Jedino ne možemo da učinimo da nas nema na političkoj sceni – Alternativa je neminovnost, a rezultati će dati sve ostale odgovore.

Slađan Rakić i njegov tim su samo juče (nedelja, 23. jun) uradili više za Kragujevac nego pojedini lokalni političari tokom cele karijere.

Pročitajte i pogledajte VIDEO sprečavanja izlivanja Bresničkog potoka.

Podrška akciji čićenja festivalskog prostora posle Arsenal festa u okviru kampanje “Ne prljaj. Nemaš izgovor!”: