Група грађана Алтернатива – Крагујевачка Иницијатива и Нова Снага, предвођена носиоцем листе, Слађаном Ракићем, друге недеље изборне кампање (18.05. – 24.05.) наставила је да презентује свој програм за локалне изборе у Крагујевцу из два дела: ГАРАНТУЈЕМО и ЗАЛАГАЋЕМО СЕ.

Прву недељу кампање можете погледати ОВДЕ.

Река Лепеница један је од симбола града, а дозволили су да њено корито зарасте у траву и да се загађена додатно дави у смећу! Повећати еколошку свест грађана и појачати санкције за урушавање природног богатства .

Многи Крагујевчани памте одмаралиште на Бешњаји, али наша деца никада неће сазнати какав бисер имамо ако под хитно овај туристички потенцијал не доведемо у ред. Људима који су одрасли у овом крају свака идеја о обнови одмаралишта изазива носталгију и лепа сећања, а ми имамо могућност да кроз институционалну подршку обновимо одмаралиште и удахнемо нови живот Бешњаји.

Активизам младих важан је покретач сваког друштва, а у Крагујевцу током протекле четири године власт се трудила да испоштује форму, не и суштину. Креативност и иновације треба да замене безидејност и “тапкање у месту”, јер Алтернатива има људе са искуством који могу да донесу нову енергију.

Затварањем главне градске зелене пијаце оставили су многе породице без примања! Сачекали смо да видимо да ли ће пронаћи решења за овај проблем, јер их има довољно, али једноставно не занимају их бриге обичних људи.

* Радну акцију у Маршићу на игралишту у насељу 22. децембар одложили су за следећу недељу киша и неповољни временски услови.

Пратите нас и на нашим званичним Facebook и Instagram страницама.