Lokalni izbori u Kragujevcu održaće se najverovatnije 26. aprila zajedno sa republičkim.

Grupa građana Alternativa – Kragujevačka Inicijativa i Nova Snaga, predvođena Slađanom Rakićem, izlazi na izbore. Danas imena političkih organizacija ne znače mnogo građanima, vezuju se uglavnom za lidere, a Rakić je uz bivšeg i sadašnjeg gradonačelnika najprepoznatljive lice na kragujevačkoj političkoj sceni.

Alternativa je nastala ujedinjenjem Kragujevačke Inicijative i Nove Snage mnogo pre izbora. Kragujevačka Inicijativa je na prošlim lokalnim izborima 2016. godine samostalno, bez centrale u Beogradu, kampanjom koju su članovi sami finansirali uspela da stigne skoro do 5% glasova. Prvo iskustvo samostalnog izlaska na izbore i kupovina glasova od strane pojedinih lista ostavili su ih ispod cenzusa, ali to je njihove članove učvrstilo u nameri da izdrže u borbi i do danas.

Ujedinili su se sa Novom Snagom, koju u Skupštini grada predstavlja odbornik Nikola Nešić, jedinom organizacijom u gradu čiji su svi članovi Upravnog odbora privatni preduzetnici, u odnosu na većinu stranaka vlasti i opozicije gde su njihovim predstavnicima puna usta podsticaja privatnom biznisu dok su svi njihovi članovi „uhlebljeni“ na pozicijama u javnom sektoru tokom cele svoje profesionalne karijere.

Zajednički pod imenom Alternativa sa puno inicijative i snage, okupljeni oko prepoznatljivog Slađana Rakića, osnivača Eko parka Ilina voda, gde je uložio puno energije i truda da uz manjak novca Kragujevac dobije jedan od najlepših parkova u regionu. On je sada opet u tom parku i sa grupom vrednih ljudi svakodnevno radi na njegovom uređenju i proširenju, a u novom pokušaju da dobrim rezultatom na izborima u gradu napravi više takvih oaza. Otvoren za sva dodatna pitanja u svako doba, bez mrlje u karijeri, sa ozbiljnim timom koji veruje u njega i velikim brojem građana koji prepoznaju njegovu energiju i volju da Kragujevac postane prijatnije mesto za život.

Alternativa je mnogo akcija imala samo tokom prošle godine, sve ih možete pogledati na društvenim mrežama ili sajtu, kao i sve što su organizacije pojedinačno radile tokom proteklih 6 godina postojanja. Otvoreni smo za kontakt, ali i pomoć da u ovoj kampanji kvalitetno predstavimo naše ljude i ideje. Nije kasno da budete deo naše zajedničke priče.

Izborni štab vredno radi na poslednjim pripremama za zvaničan početak izborne kampanje i očekujemo da nam se pridružite i podržite čistu lokalnu organizaciju i tim predvođenom dokazanim čovekom sa idejama!