U Kragujevcu je osnovano Udruženje Nova Snaga, čiji je cilj stvaranje boljih uslova za život, rad i obrazovanje građana Kragujevca.

Nakon formalne registracije udruženja u Agenciji za privredne registre i definisanja ciljeva, osnivači su odlučili da je vreme da se nova organizacija predstavi građanima Kragujevca.

„Nova snaga“ baviće se poboljšanjem uslova života u Kragujevcu, udruženje ima svoj polaritet: sa jedne strane – mlade, vredne, ambiciozne i obrazovane ljude, a sa druge strane – starije, iskusne i ostvarene ljude, koji su spremni da sve svoje ljudske resurse, znanja i veštine stave na raspolaganje nastavku razvoja grada i njegovog okruženja.

“Okupili smo se oko jedne ideje da radimo, pohvalimo dobro, iskritikujemo loše. Otvoreni smo za sve građane koje žele da pomognu pa makar i idejom, koji imaju viziju da promene nešto, a mi ćemo ih podržati logistikom, volonterima i našom željom da Kragujevac učinimo boljim mestom za život svih nas” – rekao je predsednik Nove Snage, Nikola Nešić u svojoj uvodnoj reči.

Svojim delovanjem želimo da istaknemo tradicionalne ljudske vrednosti, koje se baziraju na uzajamnom poštovanju, poverenju, ljubavi i lepom ponašanju.

“Sve informacije o našem radu će biti javno dostupne. Ako želimo nešto da promenimo onda moramo to sami. Moramo da se podignemo, da radimo, gradimo i napredujemo u svakom smislu. Nova Snaga je  u svima nama” – dodao je predsednik novoosnovanog udruženja Nova Snaga.

„Nova snaga“ baviće se poboljšanjem uslova života u Kragujevcu i poziva sve koji u našoj ideji prepoznaju sebe da nas kontaktiraju.

Više informacija o aktivnostima i ideji „Nove snage“ možete dobiti na našem web sajtu www.novasnaga.rs.