Stranka Zajedno osnovala je gradski odbor u Kragujevcu.

Imenovani su kopredsednici gradskog odbora – Olivera Nikolić, Marko Barać i Dragomir Lazarević.

Prof. dr Olivera Nikolić, profesor Univerziteta, doktor agronomije, odbornica je Skupštine grada Kragujevca od 2012. godine do danas, bila je i kandidat za narodnu poslanicu koalicije Moramo.

Marko Barać, inženjer elektrotehnike, zaposlen u SBB,politički je aktivan već 10 godina kroz aktivizam u grupama građana Kragujevačka Inicijativa i Alternativa (dva puta odbornički kandidat) i kandidat za narodnog poslanika koalicije Moramo.

Dragomir Lazarević, master inženjer šumarstva, zaposlen u JP “Srbija šume”, bio je odbornički kandidat (2020.) i kandidat za narodnog poslanika (2022.).

Inicijativni odbor stranke od jula 2021. vode članovi udruženja Nova Snaga, koje je nastalo 2014. godine, a od 2016. ima odbornike u Skupštini grada. Posle zajedničkog nastupa na lokalnim izborima u koaliciji Moramo, deo koalicije se ujedinio – otvorena građanska platforma akcija, Zajedno za Srbiju, Ekološki ustanak i Skupština slobodne Srbije sada nastupaju pod zajedničkim imenom – ZAJEDNO!

Nikola Nešić, narodni poslanik i odbornik Skupštine grada Kragujevca, do sada je bio poverenik stranke za Kragujevac, predstavio je nove kopredsednike:

  • Svo troje su rođeni u selu, žive u gradu, obrazovani su, iz različitih generacija, pa predstaljaće sve Kragujevčane.

Pogledajte celo predstavljanje Nešića i kopredsednika:

Prilog Radio televizije Kragujevac:

Uživo prenos Glas Šumadije: