Politička organizacija ALTERNATIVA nastala je spajanjem Kragujevačke Inicijative i Nove Snage 2018. godine.

Predsednik organizacije je Slađan Rakić, zamenik je Nikola Nešić, odbornik Skupštine grada Kragujevca.

Kragujevačka Inicijativa nastala je u novembru 2014. godine okupljanjem oko odbornika Slađana Rakića i njegove ideje daljeg razvoja grada. On je decenijski rad uložio u Eko park u Ilinoj vodi i organizacijom velikog broja akcija i angažovanja oko svakodnevnog života ljudi. Na lokalnim izborima 2016. godine grupa građana samostalno je ostvarila ostvarila rezultat od 4,67% glasova. Sve informacije o akcijama možete pogledati ovde.

Nova Snaga je samonikla organizacija pojedinaca iz civilnog društva i ljudi koji se ranije nisu bavili politikom, koja je za predsednika izabrala Nikolu Nešića, master inženjera elektrotehnike i računarstva, koji je postao odbornik posle izbora 2016. godine, na koje je grupa građana izašla u koaliciji. Dosadašnju istoriju organizacije možete pogledati na ovom sajtu.

Ove dve organizacije prepoznale su da među njima skoro da ne postoje razlike u idejama za razvoj grada Kragujevca i odlučile su da nastupaju pod zajedničkim imenom – ALTERNATIVA. Objedinile su sve svoje resurse i znanja na jednom mestu i imaju za cilj da ostvare ozbiljan rezultat na lokalnim izborima u Kragujevcu 2020. godine.

Našu organizaciju odlikuju dela, a ne reči, i zato svakom problemu pristupamo pojedinačno sa jednakim entuzijazmom, ali nam je potrebna pomoć naših sugrađana, koji najbolje poznaju način rešavanja problema u svakom naselju ili kreiranja novih sadržaja za poboljšanje kvaliteta života.

Možete se informisati i kontaktirati nas putem vebsajta, društvenih mreža i na svaki dostupan način, neko od naših aktivista će Vas kontaktirati.

Do pobede!