Grupa građana „Alternativa – Kragujevačka Inicijativa i Nova Snaga“ obaveštava građane Kragujevca da je gradska vlast na sednici Skupštine grada izglasala poskupljenje vode, parkinga i odnošenja otpada!

Marko Barać, član skupštinskog odbora za budžet i finansije, na sednici odbora jedini je glasao protiv novih nameta građanima iz nadležnosti JKP „Šumadija“ i JKP „Vodovod i kanalizacija“, ali i budžeta za 2021. godinu u celini.

Alternativa podseća da je vladajuća većina i na prošloj sednici izglasala povećanje poreza na imovinu za 30 odsto i to u sred pandemije, kada su svi građani uplašeni zbog neizvesnosti koju svaki novi dan donosi.

Nikola Nešić, ispred odborničke grupe Alternativa, obrazložio je zašto je protiv novog budžeta grada. Zbog grešaka tokom prethodnih godina niko nije snosio odgovornost – nepovučena sredstva iz kredita EBRD i tužbe građana prema JSP. Vanredna situacija je u toku, a vrlo brzo se povećavaju nameti građanima.

U doba korone izgradnja fontane 10 miliona, obdanište Bambi 83 miliona u ovoj godini od 84 planiranih 2018. godine, na trgove i fasade 250 miliona dinara…

Izveštaj Marka Baraća sa sednice odbora za budžet i finansije:

Izlaganje Nikole Nešića na 4. redovnoj sednici Skupštine grada Kragujevca: