Nova Snaga

Kragujevac je danas dobio novu skupštinsku većinu koju predvodi Srpska napredna stranka. Birači te, u državi trenutno vodeće političke opcije, očekuju promene na bolje, stabilizaciju prilika u gradskom budžetu, efikasniji rad javnih službi i preduzeća, ocenjuju u tom udruženju.

A od koga to očekuju? Više od polovine nove skupštinske većine čine odbornici koji su je i do sada predstavljali, samo su promenili stranu, umesto ZZŠ sada su se priklonili SNS-u. Kako boljitak da iko očekuje od kadrova koji su na vlast došli na listi sa imenom lidera Zajedno za Šumadiju i, koliko do juče, bili njegovi najbliži saradnici?

Ili očekivati nešto od LDP, PUPS, Jedinstvene Srbije, SPS… Sitne stranke sa po nekoliko stotina glasova, a apetiti ogromni! Nažalost ne oni koji građane stavljaju u prvi plan, koji se vode opštim interesima, već kako što bolje unovčiti i lično iskoristiti blagodeti vlasti

Novu vlast pozivamo da hitno, preko republičkih organa, raspiše izbore. Da vidimo kako građani cene preletače i koliko je građanima potrebna nova opcija. Na tim izborima Nova snaga, kao grupa građana, ponudiće nedvosmislene ideje, viziju drugačijeg i boljeg Kragujevca, politiku borbe za sve Kragujevčane, a ne lične privilegije i bogaćenje.