Politička organizacija Nova snaga postala je deo otvorene građanske platforme “Akcija”, na čijem je čelu Nebojša Zelenović, predsednik stranke Zajedno za Srbiju i bivši gradonačelnik Šapca!

Sporazum je ispred organizacije potpisao Nikola Nešić, predsednik Nove Snage i odbornik u Skupštini grada Kragujevca.

  • Nakon osam godina samostalne borbe za bolje i uređenije društvo “Nova snaga” postala je deo otvorene građanske platforme “Akcija”! Rastemo sa lokalnog, kragujevačkog, na nacionalni nivo kako bismo mogli da menjamo sistem! Skup lokalnih gradskih individualaca je okupio Nebojša Zelenović i dobio priliku da sve nas predvodi, a, pored inicijative, za taj odgovoran zadatak kandiduju ga rezultati koje je ostvario kao gradonačelnik Šapca. Uz organizovane grupe želimo da okupimo i sve pojednince koji žele da daju svoj doprinos neophodnim promenama u Srbiji. Sve nas zajedno očekuje borba u kojoj će, uveren sam, pobediti građani Srbije. Vreme je za AKCIJU!

Nova građanska platforma “Akcija”, koja je okupljena oko “Zelenog dogovora za Srbiju” osnovana je 5.juna u prostorima Dorćol placa. Svečanom potpisivanju ugovora prisustvovali su građani iz 28 organizacija širom zemlje.

Među okupljenima pored Zelenovića, našli su se i arhitekta Dragoljub Bakić, Sunčica Ivanović, profesorka iz Ćuprije, profesorka Dubravka Stojanović, pisac Dejan Atanacković, Miodrag Stojanović Džiga iz pokreta „Zajedno za Kragujevac“…

U Dorćol placu bili su i ekološki aktivista Aleksandar Jovanović Ćuta, novinari Vukašin Obradović i Filip Švarm, političar Dušan Petrović, karikaturista Predrag Koraksić Koraks i drugi.

Zapratite OGP Akcija na Facebook-u.