Nova Snaga i Pokret Čista Srbija ozvaničili saradnju

Udruženje Nova Snaga i Pokret Čista Srbija Sporazumom o zajedničkom delovanju ozvaničili su saradnju, koja traje od samog osnivanja NS. U prostorijama Nove Snage, u ulici Kralja Aleksandra I Karađorđevića 145 (T.C. „Interšped“), predsednik Nove Snage Nikola Nešić i predsednik Pokreta Čista Srbija Đorđe Antonijević, najavili su i okupljanje organizacija i pojedinaca oko deklaracije Volim Kragujevac, na kojoj zajednički rade proteklih meseci, a koja će biti polazna tačka saradnje i zajedničkog delovanja dve organizacije u budućnosti. Takođe, pozvali su zainteresovane organizacije i pojedince da se priključe izradi deklaracije, dok je još u toj fazi.

  • Velika mi je čast i zadovoljstvo sto je organizacija kao sto je Pokret Čista Srbija prepoznala našu ideju i rešila da nam se na tom putu pridruži, da nam da vetar u leđa i da zajedno koračamo ka uspehu. Rezultati koje su oni postigli prethodnih godina su merilo njihovog kvaliteta. Jedinstvo i ozbiljnost koju sam video kada sam bio gost na njihovoj Skupštini me je impresionirala i godinu dana nakon toga, napravljen je plan zajedničkog delovanja. Nadam se, čak mogu reći, i siguran sam da je ovo samo početak jedne duge i sigurne saradnje, istakao je predsednik Nove Snage, Nikola Nešić.

Đorđe Antonijević, aktivno sa Novom Snagom proteklih meseci radi na zajedničkim akcijama, a ovaj sporazum vidi samo kao formalnost, koja daje ozbiljnost okupljanju oko deklaracije Volim Kragujevac. Antonijević dodaje da su Nikola Nešić i ljudi u NS razlog što se Skupština PČS odlučila na ovaj potez, jer samo sa takvim mladim i sposobnim kadrovima Kragujevac ima budućnost.

Pokret Čista Srbija osnovan je 2009.godine, na inicijativu grupe srednjoškolaca, i bavi se širenjem političke svesti i odgovornosti kod mladih kroz različite projekte i akcije. Organizatori su tribina „Da li EU ima alternatvu?“, „Preko veze je bez veze“, „Uticaj popularne kulture na sistem vrednosti“, ali saradnici na projektu „Populistički rečnik demagogije“, „Trojka iz bloka“, aktivni u studentskom organizovanju i sportskim aktivnostima u gradu, kroz saradnju sa mnogim organizacijama…

Više informacija o organizaciji Pokret Čista Srbija možete pogledati na njijhovoj veb prezentaciji. – http://www.pcskg.com/