Nikola Nešić je rođen 1988. godine u Kragujevcu, završio je osnovnu školu “Radoje Domanović” i Prvu kragujevačku Gimnaziju. 2007. godine odlazi na studije u Niš na Elektronski fakultet gde je januara 2013. postao Master inženjer elektrotehnike i računarstva na katerdri za telekomunikacije. Iste godine vraća se za Kragujevac i započinje karijeru u SBB-u čiji je i danas zaposleni.

Zamenik predsednika grupe građana ALTERNATIVA. Predsednik i jedan od osnivača Nove Snage od 2014. godine. Odbornik Nove Snage u Skupštini grada Kragujevca od juna 2016. godine. Novi mandat započeo je u avgustu 2020. godine.

Za vreme studija svoje slobodno vreme koristio je da volontira u više različitih organizacija, a sve je počelo 2007. godine u Volonterskom centru u Nišu da bi se nastavilo u Omladinskom edukativnom centru. Učestvovao u pisanju i implemetaciji projekata lokalnog i međunarodnog tipa. Honorarno bio angažovan u turizmu koja je proizvod velike ljubavi prema putovanjima i geografiji (više puta prvak grada Kragujevca). Od 2013. do 2017. godine član Upravnog odbora kluba američkog fudbala “Wild Boars”.

Oženjen, otac dvoje dece.

INTERVJU (2018.)