Nikola Nešić je rođen 1988. godine u Kragujevcu, završio je osnovnu školu “Radoje Domanović” i Prvu kragujevačku Gimnaziju. 2007. godine odlazi na studije u Niš na Elektronski fakultet gde je januara 2013. postao Master inženjer elektrotehnike i računarstva na katerdri za telekomunikacije. Iste godine vraća se za Kragujevac i započinje karijeru u SBB-u čiji je i danas zaposleni.

Zamenik predsednika grupe građana ALTERNATIVA. Predsednik i jedan od osnivača Nove Snage od 2014. godine. Odbornik Nove Snage u Skupštini grada Kragujevca od juna 2016. godine. Novi mandat započeo je u avgustu 2020. godine.

Spajanjem Nove Snage sa političkom strankom Zajedno za Srbiju postaje član Senata (Predsedništvo) zadužen za region centralne Srbije.

Za vreme studija svoje slobodno vreme koristio je da volontira u više različitih organizacija, a sve je počelo 2007. godine u Volonterskom centru u Nišu da bi se nastavilo u Omladinskom edukativnom centru. Učestvovao u pisanju i implemetaciji projekata lokalnog i međunarodnog tipa. Honorarno bio angažovan u turizmu koja je proizvod velike ljubavi prema putovanjima i geografiji (više puta prvak grada Kragujevca). Od 2013. do 2017. godine član Upravnog odbora kluba američkog fudbala “Wild Boars”.

Oženjen, otac dvoje dece.

INTERVJU (2018.)