Predsednik Nove Snage i odbornik u Skupštini grada Kragujevca, Nikola Nešić, od danas nastupa kao samostalni odbornik, posle jednoglasne odluke Upravnog odbora organizacije.

– Žao mi je sto je došlo do ovog razlaza, ali vreme je da svako krene svojim putem. Odbornička grupa, kao i svaka grupa ljudi, mora da funkcioniše kao jedan tim, različitih ljudi, ali sa vizijama i idejama koje vuku grupu napred. Poverenje se stiče konstantim razgovorima, razmenom mišljenja koje kao krajnji rezultat imaju uspešno sprovedenu ideju gde su građani Kragujevca, korisnici tih benefita i realizovanih projekata. Usled nedostatka ovakvih razgovora, UO Nove snage je doneo odluku da od sada nastupa samostalno, ali je otvorena i za saradnju sa drugim grupacijama ili partijama koji prepozaju Novu Snagu kao ozbiljnog partnera. Nova Snaga je osnovana da probudi uspavane Kragujevčane i zato su joj i potrebni „budni partneri“. Dosadašnjim saradnicima, želim puno uspeha u daljem radu, istakao je odbornik Nove Snage, Nikola Nešić.

Nova Snaga je na osnovu Protokola o saradnji i Sporazuma o izlasku na lokalne izbore sa Socijaldemokratskom strankom (SDS) formirala zajedničku odborničku grupu „SDS – Nova Snaga“ sa dve odbornice te stranke i pridržavala se dogovora o zajedničkom nastupu u Skupštini grada. Nakon što je veliki broj članova SDS napustio stranku, uključujući dva člana Gradskog veća i dve odbornice, promenili su ime u NDS.