Marko Milačić (Prava Crna Gora), Ivan Pernar (Živi zid, Hrvatska), Draško Stanivuković (Partija demokratskog progresa, Republika Srpska) i Nikola Nešić

Nikola Nešić, odbornik u Skupštini grada Kragujevca i zamenik predsednika Alternative, na poziv ruske Dume prisustvovao je Forumu mladih stručnjaka i zakonodavaca “Strategija razvoja – izazov za mlade” od 13. do 16. decembra u Moskvi.

Mladi lideri iz celog sveta, ali i sa prostora bivše Jugoslavije, zajedno su radili i družili se u glavnom gradu Ruske Federacije. Na Forumu je takođe učestvovao još jedan mladi Kragujevčanin i od skoro doktor nauka, Nikola Banduka.

Nikola Nešić preneo je svoje utiske iz ove važne i korisne posete:

– Ruska Federacija je pokazala veliko gostoprimstvo i čast, pre svega zemljama sa Balkana, Srbiji, Hrvatskoj, Republici Srpskoj i Crnoj Gori, ali i ostalim zemljama od ukupno 35 delegacija koliko nas je bilo odnosno 35 mladih lidera iz celog sveta. Budućnost tehnologija, sistema kontrole toka novca i ljudskih resursa, razvoj veštačke inteligencije i njen primat u perspektivi nam je predstavljen i demonstriran direktno od stane Germana Grefa, prvog čoveka SberBanke i ličnog prijatelja i čoveka od poverenja Vladimira Putina. Pokazano nam je kako se čuvaju mladi perspektivni ljudi i kako u njih investirati i kao mlade formirati za velika dela!
Gospoda Ivan Pernar iz Hrvatske, Marko Milačić iz Crne Gore i Draško Stanivuković iz Republike Srpske složni su da mladi spavaju i odlaze i dogovorili smo da krenemo sa zajedničkim akcijama, da probudimo mlade, jer bez obzira na nacionalna pitanja, postoje mnoge teme koje ćemo zajednički razvijati i već početkom sledeće godine, posetiće Kragujevac. Ovo je već sam po sebi rezultat ovog političkog foruma.

Velika zahvalnost Ruskoj Federaciji na pozivu, a ovo je samo početak saradnje i zajedničkog delovanja na teritoriji Balkana.

Izjava za rusku televiziju: