Nikola Nešić, predsednik i odbornik Nove Snage (NSN), na današnjoj (23.03.) sednici Skupštine grada Kragujevca ponovo je pozvao vladajuću većinu i gradonačelnika da razreše dužnosti člana Gradskog veća za lokalnu samoupravu, Vitomira Nedeljkovića, koji danas čak nije ni bio prisutan na sednici.

– Nedopustiv je ovakav gaf člana Gradskog veća, koji je prepisivao na kolokvijumu, a iznenađeni smo ćutanje gradske vlasti dok su tu vest preneli mnogi nacionalni i regionalni mediji. Pomenuti član sada pominje lične karte mesnih zajednice, a mi želimo da znamo šta je sa 70% povraćaj poreza mesnim zajednicama, koje je obećavao u kampanji, dok je sada upravo na poziciji koja o tome odlučuje? Nadamo se da ćemo ovaj problem rešiti u svojoj kući i da će gradonačelnik smeniti nedostojnog člana Gradskog veća ili će Nova Snaga izneti nove činjenice koje to dokazuju, istakao je Nešić.

Takođe, podneo je i zahtev od značaja za građane Kragujevca da mu se dostave ispitivanja na pirale u Lepenici i zemljišta oko reke u poslednjih pet godina. Pohvalio je rad Doma zdravlja i kroz odborničko pitanje tražio da mu se dostave podaci o registrovanom morbiditetu za grupu bolesti sistema disanja pojednačno po ambulantama u Pivari, Bresnici, Šumaricama i Aerodromu za 2016. i 2017. godinu.

Odbornik Nešić održao je i konferenciju za novinare u skupštinskom holu gde je ovim temama, uz konstataciju da ćemo se njima baviti i u narednom periodu sa našim partnerima iz Kragujevačke Inicijative, dodao i stav o lokaciji nove autobuske stanice:

– Pozicija nove autobuske stanice je dobra za građane Kragujevca, na izlasku je iz grada, a opet blizu centra sa adekvatnim pristupnim saobraćajnicama. Trenutno stanje postojećeg objekta i zemljišta iziskivalo je novog vlasnika, odlično je što je to grad Kragujevac a loše je što je to iz novog kredita. Svakako očekujem da će ovim potezom grad Kragujevac dobiti stanicu kakvu zaslužuje.

Današnja sednica imala je mnogo tema, ali se odbornik Nove Snage trudi da teme koje nameće, u skladu sa našom trenutnom političkom snagom u Skupštini grada, budu opšte i izvan svakodnevnog političkog prepucavanja bez konkretnih rešenja.

Izlaganje odbornika Nešića u Skupštini grada pogledajte ovde.

Foto: www.kragujevac.rs

Prilog televizije Melos:

Prilog Radio televizije Kragujevac: