Nikola Nešić, poslanik stranke Zajedno (koalicija Moramo) na sednici Narodne skupštine Republike Srbije o budžetu za 2023. godinu:
“Da li potencijalne majke trebaju da biraju između posla ili da se ostvare kao majke?
Rezultati popisa svakako su jako loši, bilo oni bolji ili ne od prelimirarnih rezultata. Mere populacione politike se moraju doneti odmah!
Šta je to što nam u ovom trenutku nije neophodno? Nacionalni stadion. Gospodin Mali će reći da je ovo jednokratna investicija koja uključuje ozbiljnu građevinsku opertivu. I to je tačno ali moramo doneti hitne mere I MORAMO DA STANEMO DA NE NESTANEMO.
Pozivam sve, apsolutno sve narodne poslanike da bilo kroz predlog izmena zakona koji smo predložili zajedno sa grupom građana „Mame su zakon“ kako poslanička grupa ili na način na koji bude bilo ko predložio, ili kroz projekat „Ženu su zakon“ čije je ideja možda ukradena ali nije ni važno to VAŽNO je da zaštitimo SVE žene preduzetnice ali i one na fleksibilnim ugovorima. Premijerka je na tom istom mestu.
Neka se omogući finansiranje baš ove 3 godine kada smo planirali i nacionalni stadion, vidimo da li je ova mera dobra a za 3 godine vidimo da li je mera bila dobra ili ne, pa da se nađe rešenje koje je održivo!
Jednaka prava za sve garantuje ustav naše zemlje a ova mera, nije ni populistička, nije politička, ovo je mera opstanka i ovo je ulaganje u  budućnost Srbije!
U okviru ministarstva privrede,pod nazivom „Privlačanje investicija“ treba proširiti i formirati odeljenje ili sektor ekonomski diplomata!
Srbija ima šansu da bude još efikasnija u privlačenju stranih direktnih investicija, podršci izvozu i promociji svojih privrednih potencijala ako bi se to radilo na sistematičniji i strateški način – koristeći ozbiljan i strateški obučen i odabran tim ekonomskih diplomata, po ugledu na razvijene zemlje poput  Holandije, Velike Britanije, Amerike, Švedske.
Potrebno je, dalje, jasno odrediti kojih su to 5 privrednih grana sa najvećim potencijalnom za dugoročni razvoj Srbije sa aspekta stvaranja dodatne vrednosti, održavanja zaposlenosti, privlačenja i zadržavanja talenata i naše konkurentnosti i regionalnom i globalnom okviru. Fokus će nam pomoći da odaberemo prave ljude za taj posao, da ih adekvatno obučimo i postavimo jasne ciljeve za svaki top sektor o svakog od njih.
Fokus će nam, dalje, pomoći da jasno targetiramo ključna izvozna kao i ključna tržišta za privlačenje stranih direktnih investicija i privlačenjenje neophodnih kadrova kako bi se Srbija razvijala u smeru visokptehnološkog razvoja, inovacija i drugih sektora koji komparativno mogu da naprave veliki ekonomski rast. Rast baziran na izgradnji infrastrukture i nisko-kvalifikovane i malo plaćene radne snage nije nešto čemu Srbija treba da teži na srednji ili dugi rok.”