Inicident koji se dogodio u noći između petka na subotu nikog nije ostavio ravnodušnim. Policija je potvrdila da je reč o isplaniranom napadu i Nikola Nešić, predsednik i odbornik Nove Snage, nije slučajna žrtva. Oni nastavaljaju da rade svoj posao i utvrđuju činjenice.

Objavljujemo i video snimak, na kojem se vidi lice koje prilazi automobilu i razbija staklo:

Nikola Nešić izabran je strane građana na izborima i zato su neprofesionalne reakcije pojedinih medija i političara veoma iznenađujuće. Zato i on smatra da je dužan da se obrati svima koji prate ovaj događaj:

„Žao mi je sto sam proslavu sa najbližima zamenio davanjem izjava u policijskoj stanici i jureći sigurnosne kamere kako bih pomogao istrazi. Nasilje najstrašnije osuđujem i ovo nikome ne treba poželeti, ali mi je drago što se puno ljudi, pre svega moja Nova snaga, ostali partneri i prijatelji aktivno uključili u pretragu i rasvetljavanje slučaja. Radite pošteno, borite se i za svoje okruženje, podižete stvari na viši nivo, a onda dozivite ovako nešto gde se motivisanost pretvara u razočaranost, lokal patriotizam u razmišljanja o odlasku, a energija rasipa uzalud. Što te ne ubije to te ojača, pa u Novu godinu ulazim jos odlučniji i sigurniji u bolje sutra!

Narednih dana, kada ova priča dobije i svoj epilog, posebno ćemo se osvrnuti na neprofesionalan odnos pojedinih gradskih medija.