Grupa građana Alternativa, sa Slađanom Rakićem kao nosiocem izborne liste, sigurno će se naći na glasačkom listiću na lokalnim izborima u Kragujevcu na proleće 2020. godine.

Kragujevačka inicijativa i Nova Snaga zajedničku kampanju počele su još u martu 2018. godine, a ujedinjenjem pod imenom Alternativa pokazale kako izgleda spajanje sličnih organizacija na delu.

Grupe građana u svakom izbornom procesu u startu zaostaju za političkim strankama i koalicijama sa centralama u Beogradu iz mnogo razloga i taj argument koristili su SVI politički akteri u gradu da nas ubede da se priključimo upravo njihovoj opciji. Istrajali smo u nameri da na izbore izađemo pod svojim imenom i prezimenom, bez sakrivanja iza beogradskih lidera, sami smo birali svoj put i sada želimo da svoju podršku izmerimo na lokalnim izborima.

Posvetili smo se formiranju izbornog štaba, liste kandidata za odbornike, kontroli izbora, sve druge velike teme za grupu građana su gubljenje vremena, a drugima ostavljamo da procene da li žele da na izborima učestvuju i uz “rizik” da ćemo od raznih stručnjaka biti proglašeni za neke saradnike režima i slične gluposti.