Godinama političke stranke i organizacije pozivaju građane da glasaju na različitim izborima. Čim se oni završe poslanici, odbornici i drugi nosioci javnih funkcija zaborave ko ih je doveo na položaj i dopuštaju sebi različite oblike primitivizma i nepristojnog ponašanja.

Ostrašćenost političkih protivnika u Kragujevcu danas je dostigla vrhunac čupanjem mikrofona od strane onih koji tvrde da ne žele da se vrate devedesete, a svojim ponašanjem podstiču atmosferu haosa i linča političkih protivnika, što se kasnije vrati kao bumerang.

Pogrešna odluka, bilo ona namerna ili slučajna, ne sme da proizvede nasilničko ponašanje bilo kog političkog aktera, jer je to upravo razlog zbog kojeg građani više nemaju poverenja u političare i njihove predstavnike u Skupštini grada. Upravo današnje scene i slična ponašanja građane sve više udaljavaju od politike i angažovanja da u svojim životima nešto promene na bolje.

Nova Snaga još jednom apeluje na sadašnju i bivšu vlast da prestanu sa udaljavanjem građana od političara i politike i shvate da nisu jedini na političkoj sceni grada, dok da će ovakve scene pokazati ko je pristojan, a ko ne, što je ključno danas kada je to postala retkost.