Sećamo se zanimljivih kampanja, uvek simpatičnih, Vojvođana i pitanja gde su njihovi novci iz ukupnog budžeta Srbije, borbe za veća prava, tačnije više novca za tu pokrajinu.

Spoljnotrgovinska razmena Republike Srbije od avgusta 2015.godine pokazuje da je najveće učešće u izvozu Srbije imao Region Vojvodine (32,7%), sledi Region Šumadije i Zapadne Srbije (29,1%), Beogradski region (22,4%), Region Јužne i Istočne Srbije (15,7%), a oko 0,1% izvoza je nerazvrstano po teritorijama, po Republičkom zavodu za statistiku.

Legitimno je da se svako bori za svoj region, a Kragujevac kao centar Regiona Šumadije i Zapadne Srbije, grad u kojem se proizvodi FIAT, najveći izvoznik iz Srbije, zaslužuje bolju poziciju u raspoređivanju budžeta. Mnoge kompanije u državi rade samo za FIAT i automobilsku industriju, tako Kragujevac i ovaj region doprinose mnogim drugim gradovima i opštinama.

Ostaje pitanje bivšim vlastima, koje su celu stranku zasnivale na regionalizaciji, zašto u startu nisu obezbeđene bolje pozicije za naš grad, a sadašnjoj garnituri zašto pomoć za Kragujevac, koju je uputila Vlada, predstavljaju kao veliki uspeh i nešto što naš grad nije već sam zaslužio, doprineo i zaradio.
Da li Kragujevac zaslužuje da se rad njegovih građana kasnije pretvara u milostinju?!

Izborni štab Nove Snage