Navijači, simpatizeri kluba i ljubitelji košarke više nemaju klub ni u ABA ni u KSL ligi, a gde će ga imati videćemo.

U poslednjih 10 godina Radnički je, podsetimo, nizao uspehe i na terenu i raznim fuzijama, prvo Radničkog i Zastave, pa promenom sponzora i imena i, na kraju, sa vršačkim Lajonsima uz ulazak u Jadransku ligu 2009. godine.

Ostaje pitanje kako je klub, koji je bio na pragu plasmana u Evroligu i stvorio tri reprezentativca na nedavno završenom SP, uspeo da se ugasi samo 15 meseci kasnije?!

Kako za pet godina postojanja nije promovisao nijednog Kragujevčanina u člana prve petorke, a samo nekoliko njih je bilo u protokolu?
A talenata ima. Dokaz za to su fenomanalni rezultati drugih klubova kojima je, očigledno, sportski motiv i stvaranje igrača daleko važnije od visokih zarada trenera, funkcionera kluba i lične promocije.

Verujemo da bi klub mogao da živi i da se bori sa igračima koji su ponikli u Kragujevcu. Naprotiv, imali smo situaciju da se svih ovih godina čitav tim dovodi sa strane, a kada novca više nema, sve nestane za minut kao da nije ni postojalo.

Gotovo je neverovatno kako tokom ABAligaške epopeje, menadžment i treneri KK Radnički Kragujevac nisu uspeli da oforme i postave na zdrave temelje omladinski pogon a trebalo bi podsetiti da je klub svakog meseca od grada Kragujevca dobijao nešto više od 5 miliona dinara. Uz taj novac trebalo bi dodati i, za srpske prilike, pozamašne sume od sponzora, ali i to da su, zarad kvaliteta rada, kako se govorilo, svi klubovi koji igraju i treniraju u hali „Jezero“ morali da se prilagođavaju potrebama košarkaškog kluba.

Zar cilj ovog višegodišnjeg projekta i uloženog novca nije bio da se uz jak prvi tim oformi još jedan veliki košarkaški centar, koji će promovisati košarku u unutrašnjosti Srbije i razviti omladinski pogon na zdravim osnovama, koji će predstavljati osovinu kluba i formirati mlade igrače koji bi sutra činili okosnicu naše reprezentacije? Ili je ipak za cilj bilo nešto drugo?

Sada ponovo nastaje klub, fuzijom sa Smederevskom Palankom, koji će se takmičiti u nekom od nižih rangova, koji kreće iz početka, a da nismo dobili odgovor ko će da snosi odgovornost ukoliko je bilo malverzacija sa budžetom kluba i za ovu, nedavno završenu, avanturu?!