Treće okupljanje nezadovoljnih građana u Kragujevcu za mesec dana! Ovog puta okupili su se nezadovoljni meštani naselja Beloševac jer, kako kažu, uskoro će biti zatrpani u pepelu.

Problem je deponija u Beloševcu na kojoj Energetika istovara pepeo, a koja se, od najbliže kuće udaljena samo nekih 20 metara.

Na poziv meštana, podršku im je pružio i Nikola Nešić, narodni poslanik stranke Zajedno, koji je takođe prisustvovao jutrošnjem sastanku, i tom prilikom predao Zahtev za dobijanje informacija od javnog značaja. Nakon sastanka, Nešić je izjavio sledeće:

-Ovo je treće okupljanje građana u Kragujevcu u svega mesec dana. Deset do petanest hiljada tona pepela stiže u Beloševac! Navodno nadležni imaju sve dozvole, ali ne čuju ljude koji u Beloševcu žive. Zašto? Zašto je rešenje naseljeno mesto? Tražimo da se na par dana zaustavi prevoz pepela dok se ne napravi dogovor sa građanima.

Sastanak je završen dogovorom da, na zahtev meštana, predstavnici Energetike dođu na deponiju i predstave im projekat. Nekoliko sati kasnije, meštani, u nešto većem broju su se sreli sa predstavnicima Energetike gde im je na licu mesta pokazano kako bi projekat trebalo da izgleda na kraju. 

Pogledajte obraćanje poslanika Nešića OVDE.