Saopštenje gradskog odbora stranke Zajedno (koalicija Moramo) povodom odluke Grada sa uskrati grejanje Kragujevčanima: 
Gradska vlast u Kragujevcu, kao i svaka u Srbiji, potpuno zavisna od Vlade i predsednika, odmah je građanima uskratila grejanje, pravdajući to “miholjskim letom”.
Odluka grada o snabdevanju toplotnom energijom morala je biti na diskusili ispred odbornika Skupštine grada Kragujevca, a ne da o tome odlučuje gradsko veće. Ali ne pitaju se ni građani a ni izabrani predstavnici građana.
Poznato je da svake godine sa prvim zrakom sunca grejanje prestaje, ali sada kada su u Energetiku stigli novi kotlovi za gas očekivalo se da bar malo te dobrobiti podele sa Kragujevčanima.Mogli su od 6 do 9 i 19 do 22h da ublaže temperature koje se u stanovima kreću oko nule, jer je spoljna temperatura tek nešto viša. Podsećamo da je do sada bilo ako dva uzastopna dana temperatura bude 12*C ili niza mereno u 21h uveče mora da krene grejanje bez obzira što još nije 15. oktobar.
Bez obzira što su mesecima oko kotlova i radnika obilazili gradonačelnik Dašić i SNS direktori i funkcioneri, kao da je stiglo nuklearno naoružanje, a ne dostignuće 21. veka, pustili su gradjane da sa decom uključuju druga grejna tela i tako troše struju, koje nema dovoljno.
Najavili su iz Energetike da će umanjiti račune, a nisu pitali građane da li to žele ili žele grejanje.Ipak podsećamo kako se računa cena:Račun za grejanje čini fiksni i promenljivi deo. Fiksni deo se plaća bez obzira na to koliko grejnih dana ima u mesecu ili koliko energije izmeri merač, a promenljivi deo zavisi od broja grejnih dana kod paušalnih potrošača ili za potrošače koji imaju merenje energije od izmerene potrosnje. U oktobru ako ne ide grejanje naplatiće se samo fiksni deo. Mada je i to diskutabilno da li je u redu jer nije bilo usluge.
Iz ugla Energetike, ko snosi odgovrnost za poslovanje firme odnosno smanjivanje prihoda kada je Energetika u 5 najvećnih dužnika u Srbiji?
Kada ovo ledeno doba prođe zajedno sa građanima izračunaćemo su im grad i Energetika dužni i ispostavićemo račun u ime svih Kragujevčana, a taj račun platiće sigurno.