Nova Snaga od svog osnivanja trudi se da sa svim medijima održi dobar kontakt i svojim delovanjem ne naruši zagarantovane medijske slobode i pravo na mišljenje novinara.

Naša saopštenja i akcije povremeno su se pojavljivali u lokalnim medijima, ali nismo imali većih primedbi. Izgleda da su nas potecenili i naš skup nisu shvatili ozbiljno, ali postoji mogućnost da je posle gromoglasne najave događaja došlo do naređenja da taj događaj ne može u medije. Obe televizije, kao i svi pisani mediji i portali uredno su i na vreme obavešteni o događaju.

Obe lokalne televizija potvrdile su da planiraju dolazak, ali njihove kamere sinoć se nisu pojavile. Za sada nemamo informaciju zbog čega je do toga došlo, ali ovim putem šaljemo jasno upozorenje da nešto nije u redu sa gradskim medijima.

Izgleda da su se podelili u dva navijačka tabora, kojima ne odgovara da i neka treća strana dođe u medije, koji svakako moraju da podignu svoju gledanost, a Nova Snaga je jedna od retkih organizacija koja može da dođe do mnogo više gledalaca na internetu, nego što će te emisije posmatrati građani uživo.

Jedini mediji koji je objavio izveštaj sa skupa imao je napad na server nekoliko sati posle objavljivanja vesti. Opet pitanje SLUČAJNO ILI NE?!

Nova Snaga nastaviće sa borbom da Kragujevac dobije alternativu i da se oni koji pozivaju na referendum više ne zanose svojom snagom!