unnamedPoslednji događaji na gradskoj političkoj sceni srušili su svaku iluziju o slobodnim izborima, koalicijama, izbornim listama i svim povezanim činiocima. U tom metežu koji je nastao niko više ne zna ko je gde, sa kim i kako sada funkcioniše grad Kragujevac. Nekoliko kombi stranaka razgrabilo je svoje, možda i poslednje, parčiće vlasti, dok su oni koji su do juče bili vlast ostali da smišljaju kako da prežive neke sledeće izbore i definitivni odlazak u političku istoriju. Pošto „Čile“ i dalje ima neku podršku u narodu, verovatno će i posle sledećih izbora nekako ući u novi saziv gradske Skupštine.

Za ovih nekoliko meseci videli smo da nema brzih promena direktora, njihovih zamenika, raznih sekretara i sekretarica, čak i nekih pomoćnika gradonačelnika, pa su svi oni imali vremena da se prilagode novim trendovima, evenutalno pređu iz jedne u drugu stranku, i tako sačuvaju svoje pozicije u novom pregrupisavanju snaga. Ipak, smeniće se neki, drugi će ostati, novi će doći, bar do sledećih izbora. Onda nastupa novi metež, i po planu lažnih opozicionara, i sigurno poraza koji će uslediti, borba za politički opstanak.

Plan je veoma jedostavan. Veliki broj dojučerašnjih vlastodržaca poznat je pragmatičnosti. Tako će se posle izbornog poraza „Čile“ definitivno povući u političku penziju i ostaviti stranku, za sada u osnivanju, mnogobrojnim mladim „lavovima“. Oni, naravno, neće hrliti u opoziciju i nekakvu borbu za kritiku vlasti i nametanje boljih rešenja, već će svoje mandate staviti na raspolaganje vladajućoj većini, što se pokazalo na nekoliko primera u poslednjim prekomponovanjima.
Na vreme, pre bilo kakve kampanje, nadmetanja u lažima i podmetanjima vlasti i lažne opozicije, upozoravamo na ovaj „fenomen“, koji Kragujevac neće zaobići ni nakon sledećih izbora.

Zato, opoziciju nemojte tražiti u postojećim strankama i grupama građana, zastupljenih u Skupštini grada, jer, već smo o tome pisali, svi su bili i vlast i opozicija. Nova snaga je dosta upozoravala na razne kalkulacije u ovom gradu, sada prelazimo na izlaganje konkretnih rešenja, u kojima očekujemo i vašu pomoć.

Do pobede!