Vidovdan, za građane Srbije jedan je od simbola slobode, ali u Kragujevcu danas je sve samo ne sloboda. Odsustvo otvora na muzeju “21. Oktobar” gde se parada održava simbolizuje bezizlaz i beznađe naroda isped cevki mitraljeza.

Čak ni zemlje koje su simboli vojnih parada, ne pozivaju decu na skup. To je čist bezobrazluk i zloupotreba. Koristi se paravan da se testira lojalnost u obrazovnim institucijama i po horizontali i po vertikali. Zašto se se rasipa novac a ne poveća budžet za obrazovanje na 7%?

Medicinski radnici koji su zaposleni, a tek oni koji nisu, odlaze u Nemačku i Zapadnu Evropu, dok mi njima ovde dovodimo one koji od njih beže. Svakako su mladi ljudi svih profesija alergični na bilo kakvo zveckanje oružjem u državi razorenoj poslednjim ratovima i željnoj normalnog života umesto skupog paradiranja.

Dok se državna imovina rasprodaje kineskim investitorima koji o životima građana ne brinu ni u Kini, a kamoli u Srbiji, paradira se u centru Šumadije vojnom mehanizacijom koja verovatno treba da posluži za neki novi rat kada dugovi prema kineskim i drugim prijateljima dođu na naplatu, a iscrpe se sve forme manipulacije stanovništvom.

Jeftine kineske kopije “Gazimestana 1989” stalno su prisutne u našem političkom životu, jer oni kopirajući one koji razaraju planetu razoriće do kraja i Srbiju i Šumadiju i Kragujevac. Vreme je da im se odupremo i konačno napustimo sporedne uloge u njihovim predstavama!

Politički akteri ćute o ovom događaju, jer vide da je manipulacija ovakvim događajima ogromna i da je kritika nepopularna! Mi smo javno izneli svoj stav i nismo se sakrili ni tokom održavanja skupa.